Bunuri de circa 3 milioane de lei, sechestrate de ARBI si o persoană plasată în izolator

Bunuri de circa 3 milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre...

Bunuri de circa 3 milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea sunt:  4 terenuri pentru construcție, o încăpere locativă, o construcție locativă, 10 terenuri agricole și 2 mijloace de transport. Totodată, au fost emise 3 ordine de înghețare pe 2 conturi de monedă electronică și 3 încăperi locative. 

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 3 expertize judiciare, dintre care 2 criminalistice și 1 IT, în procedură fiind alte 59 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecata 2 cauze penale. La moment, organul de urmărire penala al CNA gestionează 358 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 31 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 11 rapoarte de expertiză și 4 avize. În prezent, se lucrează pe 45 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 3 analize operaționale și a inițiat 2 noi, alte 61 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 15 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 73 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 10 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 37 de apeluri. O persoană a fost plasată în izolatorul CNA.

In this article