Ceban, către guvernare: Dacă vreți mai multe cadre didactice, oferiți salarii mai mari și motivație. În capitală avem peste 1500 de profesori noi, timp de 3 ani

Sugestii din partea Primarului general Ion Ceban, pentru autoritățile centrale, cu privire la sporirea cadrelor didactice în școlile și grădinițele din țară. Edilul spune că cei de la...

Sugestii din partea Primarului general Ion Ceban, pentru autoritățile centrale, cu privire la sporirea cadrelor didactice în școlile și grădinițele din țară. Edilul spune că cei de la Guvernare trebuie să gândească salarii mai mari pentru ei, dar și alte motivații.

„La fel în unele televiziuni am văzut subiectul instituțiilor educaționale și lipsa cadrelor didactice. Iarăși o sugestie pentru media și autorităților la nivel central. Întrebați-vă mai întâi ce dați în schimb, ce salarii dați și ce motivații. Am văzut că grija mass-mediei iarăși este în Chișinău. În Chișinău, timp de 3 ani de zile, de la 8626 de persoane, în sistemul educațional, am ajuns la 10200 de angajați. Adică peste 1500 de persoane au intrat în sistemul educațional. Am menționat asta și la FORUM-ul tinerilor specialiști.

Avem un surplus de peste 3000 de copii anual. Și acum, pentru mass-media care nu vede și deputățeii care stau în vacanțe peste hotarele țării, trebuie de identificat spațiu suplimentar, la cele 132 de grupe noi create în 2 ani. Plus la școlile noi care le deschidem la nivel de suburbii și Chișinău.”, a punctat Ceban.

Ion Ceban a solicitat responsabililor să verifice ca acei tineri specialiști în sistemul educațional, care au nevoie de acoperirea chiriei, să depună dosarele, care să fie complete.

„Am crescut de la 1000 de lei, la 2000 de lei această asistență per lună, pentru a acoperi cheltuielile pentru chirie. Vreau să spun că sunt foarte mândru de ceea ce avem la Chișinău, de calitatea cadrelor didactice și succesele copiilor”, a conchis edilul.

In this article