Ceban: Aplicația Tranzy, lansată recent pentru a facilita călătoria în transportul public, este tot mai populară printre locuitorii capitalei

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale că aplicația Tranzy, lansată recent pentru a facilita călătoria în transportul public, este tot...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale că aplicația Tranzy, lansată recent pentru a facilita călătoria în transportul public, este tot mai populară printre locuitorii capitalei. Potrivit edilului, peste 100 de mii de persoane au descărcat și folosesc aplicația, care este disponibilă în patru limbi: română, rusă, engleză și ucraineană.

“Referitor la Tranzy. Este tot mai folosită noua aplicație lansată în municipiul Chișinău. Este utilizată și în alte orașe din Romania. Și aici o precizare, Platforma este oferită cu titlu gratuit, Primăria a achitat bani pentru procurarea GPS-urilor în toate unitățile de transport și pentru mentenanța programului pentru un an”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că aplicația Tranzy permite călătorilor să vadă în timp real poziția și traseul unităților de transport public, să afle durata estimată a călătoriei și să plătească online pentru bilet. De asemenea, aplicația oferă informații despre starea tehnică a vehiculelor și numărul de pasageri.

Ion Ceban a subliniat că aplicația Tranzy face parte din strategia municipalității de modernizare a transportului public și de fluidizare a traficului rutier. El a cerut sancțiuni mai dure pentru toți participanții în trafic care încalcă regulile de circulație și afectează mobilitatea urbană.

“Cât privește transportul public, circulația rutieră și traficul din Chișinău, insistăm la sancțiuni mai dure pentru toți participanții în trafic. Nu putem tolera ca unii șoferi să blocheze intersecțiile sau să parcheze neregulamentar pe trotuare sau pe pistele pentru bicicliști. Avem nevoie de o cultură civică mai ridicată și de un respect reciproc între toți cei care folosesc spațiul public”, a afirmat Ion Ceban.

In this article