Edilul capitalei: Dacă ne-am determinat că 31 August devine pietonală, atunci stradela din spatele Guvernului, va deveni circulabilă pentru mașinile

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut mai multe declarații în cadrul ședinței serviciilor municipale de la Primăria Chișinău, referitoare la situația caldarâmului de pe strada...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut mai multe declarații în cadrul ședinței serviciilor municipale de la Primăria Chișinău, referitoare la situația caldarâmului de pe strada 31 August și a altor străzi pavate în acest mod în capitală. Primarul a declarat că dacă s-a decis ca strada 31 August să devină pietonală, atunci stradela din spatele Guvernului trebuie să devină circulabilă pentru mașini, așa cum este și la Președinție.

“Dacă ne-am determinat că 31 August devine pietonală, atunci stradela din spatele Guvernului, va deveni circulabilă pentru mașinile, așa cum este și la Președinție. La Guvern nu sunt oameni mai deosebiți decât la Președinție, de asta vă rog, în momentul în care 31 august rămâne pietonală, atunci stradela să fie circulabilă, inclusiv să se parcheze în parcările de acolo”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a mai propus ca Guvernul să se implice în săpăturile arheologice și să descopere alte caldarâmuri de pe străzile Chișinăului, pe care Primăria dorește să le pună în valoare.

“Chișinăul are străzi pavate în caldarâm nu doar 31 august. Sunt și alte străzi pe care locuitorii nu le cunosc, dar arheologii cu siguranță le cunosc, la fel cum este sf. Andrei și sf. Ilie. Iată de ce, am propus pretorilor să facă lista acestor stărzi și facem apel către Guvernul RM să avem asfel de săpături, analize, să ne ajute la descoperirea și altor caldarâmuri de pe străzile Chișinăului. Noi putem să contribuim în acest sens”, a conchis Ion Ceban.

In this article