Condamnat la 12 ani de închisoare pentru 38 de episoade de furt, un jaf și două escrocherii

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul reprezentare a învinuirii în instanța de judecată, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a...

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul reprezentare a învinuirii în instanța de judecată, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 05 aprilie 2023, un bărbat de 42 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 38 episoade de furtunui jaf și a două escrocherii, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 12 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul căinculpatul, în perioada de timp cuprinsă între lunile iunie 2022 și august 2022, a obținut prin sustragere, de la diferite persoane, mai multe bunuri printre care 36 de biciclete, valoarea cărora varia de la 2000 lei, la 12 000 lei.

Tot inculpatul, la 25 iunie 2022, aproximativ orele 22:45, acționând cu intenție directă, dându-și seama de caracterul prejudiciabil al acțiunilor sale, a intrat într-o stație Peco din sectorul Botanica al mun. Chișinău, de unde, pe ascuns a sustras din safeu mijloace bănești în sumă de 141 485 lei.

Suma totală a prejudiciilor cauzate părților vătămate se estimează la 273 757 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 

In this article