Ceban a discutat cu ministrul sănătății din România despre situația COVID

Aflat într-o vizită de lucru în România, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu ministrul sănătății din țara vecină, Alexandru Rafila. „Am discutat...

Aflat într-o vizită de lucru în România, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu ministrul sănătății din țara vecină, Alexandru Rafila.

„Am discutat despre situația COVID, despre cum putem face schimb de experiență și să organizăm instruiri ale specialiștilor.

Municipiul Chișinău are în gestiune 9 spitale pentru adulți și copii, 14 policlinici și instituții medicale în suburbii.
Ne propunem parteneriate între spitalele municipale și cele din România pe diverse domenii de specialitate, inclusiv boli infecțioase pentru copii.

Vom prelua experiența în compensarea procedurilor de fertilizare in-vitro pentru familiile în dificultate, program municipal care ne propunem să-l lansăm.

Totodată, am discutat despre expertiza României cu privire la screening-ul glandei mamare, program municipal pe care îl implementăm actualmente”, a scris pe pagina sa de facebook, Ion Ceban.

Primarul General a mai adăugat că va fi creat un grup de lucru pentru a întocmi o foaie de parcurs.

Mai mult, Ministerul Sănătății din Romanaia este dispus să acorde vaccinuri și echipamente medicale pentru instituțiile medicale din Chișinău.

La finalul întrevederii, Primarul capitalei l-a invitat pe ministrul Alexandru Rafilă la Chișinău. Ultimul a răspuns pozitiv la invitația lui Ion Ceban.

In this article