Secretarul executiv al PSRM: Cetățenii trebuie să evalueze această guvernare

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor anunță despre crearea platformei naționale de opoziție. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, a declarat că platforma nu va...

Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor anunță despre crearea platformei naționale de opoziție. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, a declarat că platforma nu va avea un caracter politic sau geopolitic, iar membru poate deveni orice formațiune, expert, ONG, sau cetățean simplu care pledează pentru un stat de drept și o țară dezvoltată economic.

”Există necesitatea de a consolida forțele sănătoase, în acest sens, lansăm și inițiativa privind crearea platformei naționale de opoziție, care va cuprinde tot spectrul de partide politice, ONG-uri, experți, cetățeni activi. Această platformă nu va avea caracter politic și geopolitic și doar urmează să consolideze oamenii care înțeleg toată tragedia prin care trece astăzi țara”, a spus Batrîncea.
Socialistul a declarat că situația în țară este dramatică, oamenii sunt în pragul disperării, iar Guvernul nu face nimic pentru a remedia situația.

”Dorim să avem o guvernare competentă, o echipă de profesioniști care au demonstrat că pot asigura rezultate. Echipa noastră este gata să asigure normalitate în formarea prețurilor, tarifelor la gazele naturale, electricitate, produse alimentare. Situația este tragică pentru cetățeni, când mergem în teritoriu este grav și greu să discuți cu oamenii care spun că nu au cu ce hrăni copiii, că nu au cu ce trimite copiii la grădiniță sau școală, nu au bani de transport, facturi. Situația nu este politică, situația este dramatică și cetățenii trebuie salvați de această guvernare iresponsabilă. Avem un guvern slab, politizat și cu miniștri care nu știu ce să fac”, a declarat Batrîncea.
Secretarul executiv al PSRM a precizat că Blocul va consulta cetățenii pentru a supune evaluării guvernarea Republicii Moldova.

”Vom veni cu mai multe instrumente legale, astfel ca cetățenii să se poată expune asupra demiterii și a Guvernului și în perspectivă a altor instituții ale statului. Cetățenii trebuie să fie auziți, în acest sens îi vom ajuta ca vocea lor să obțină o formă politico-juridică. Sigur, vom iniția în Parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, deoarece nu mai sunt argumente cum acești oameni pot să rămână în funcție și să asigure activitatea Guvernului pentru care achită din buzunarele lor goale cetățenii”, a menționat deputatul.

Vlad Batrîncea a mai spus că platforma nu este creată pentru a ridica ratingul PSRM sau PCRM, ci din interesul de a consolida forțele sănătoase ale societății care sunt gata să contribuie și la o opoziție de calitate și la o viitoare guvernare transparentă.

In this article