Ceban a anunțat măsurile de ordine publică și acces la cimitire de Paștele Blajinilor

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a convocat o ședință comună a reprezentanților serviciilor Primăriei, ai Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a convocat o ședință comună a reprezentanților serviciilor Primăriei, ai Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pe subiectul asigurării ordinii publice și accesului pe teritoriul cimitirelor în zilele de 23 și 24 aprilie, când se sărbătorește Paștele Blajinilor.

„Am discutat cu toți responsabilii despre măsurile ce se vor întreprinde pentru a asigura un acces civilizat și sigur la cimitirele din capitală. Vom avea transport public gratuit spre cimitirul Sfântul Lazăr, unde vor fi organizate puncte de comerț cu pască, cozonac, flori și băuturi. La fel se va întâmpla și la Cimitirul Central, unde vor fi vândute doar flori și compoziții florale”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că vor fi amplasate ambulanțe în diferite zone ale cimitirelor, pentru a interveni în caz de urgențe medicale. De asemenea, a anunțat că va fi sistată circulația transportului pe strada Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni și intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, cu excepția transportului public.

„Facem un apel către cetățeni să respecte normele sanitare și să evite aglomerațiile. Paștele Blajinilor este o sărbătoare în care ne aducem aminte de cei dragi care nu mai sunt printre noi, dar trebuie să avem grijă și de cei vii”, a conchis Ion Ceban.

In this article