Situația curentă din regiunea transnistreană, discutată la ședința Comisiei parlamentare speciale

Astăzi, a avut loc o nouă ședință a Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. La discuții a participat...

Astăzi, a avut loc o nouă ședință a Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova. La discuții a participat și viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre situația curentă din regiunea transnistreană, problemele cu care se confruntă cetățenii și soluțiile pentru rezolvare acestora.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a prezentat informația actualizată despre eliberarea cetățeanului Adrian Glijin. În calitate de președinte al Comisiei parlamentare speciale, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a sugerat viceprim-ministrului pentru Reintegrare ca Adrian Glijin să beneficieze de asistență din partea autorităților Republicii Moldova.

”Eliberarea lui Adrian Glijin este un eveniment întârziat, dar pozitiv. Trebuie să ne asigurăm că dumnealui va avea parte de servicii medicale de calitate, deoarece starea de sănătate a avut de suferit în urma detenției ilegale. De asemenea, să depunem tot efortul pentru ca toți cetățenii noștri deținuți ilegal în regiune să fie eliberați”, a menționat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

Membrii Comisiei speciale au accentuat importanța acțiunilor de asigurare a respectării drepturilor omului pentru cetățenii din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Un alt subiect discutat de membrii comisiei a fost păstrarea calmului și stabilității în regiunea transnistreană.

”Republica Moldova optează pentru soluționarea pașnică a conflictului și nu se va lăsa atrasă în diverse provocări”, a punctat Mihai Popșoi.

Comisia parlamentară specială a fost creată la sfârșitul anului 2021 și are scopul de a monitoriza și evalua situația privind politicile de reintegrare și de a elabora propuneri și recomandări, care ar permite redobândirea încrederii și apropierea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Aceasta este condusă de vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

In this article