Cazier bogat al „regelui Dacilor”, care a stricat ușa Guvernului cu buzduganul

Bărbatul, care a spart, luni, ușa Guvernului cu un buzdugan, este Vasile Sinigur în vârstă de 47 de ani. El este membru al mișcării Dacii Liberi din Carpați...

Bărbatul, care a spart, luni, ușa Guvernului cu un buzdugan, este Vasile Sinigur în vârstă de 47 de ani. El este membru al mișcării Dacii Liberi din Carpați și a participat la mai multe proteste.

În data de 9 mai 2018, Sinigur a organizat o acțiune de protest și la Complexul Memorial ”Eternitate”, unde l-a acuzat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, de ocupația sovietică a Basarabiei. Atunci Sinigur a fost reținut de poliție.

În 2014, acesta a scris un mesaj pe monumentul sovietic din fața Academiei de Științe a Moldovei, fiind ulterior amendat.

Până în prezent, presa aproape că nu a scris despre antecedentele penale ale membrului mișcării Dacii Liberi din Carpați. Astfel, Sinigur a fost condamnat în 1996 pentru furt dintr-o locuință din raionul Ialoveni. Atunci judecătorii i-au dictat șase ani de pușcărie.

Mai târziu, în aprilie 2003, Vasile Sinigur a mai primit cinci ani de închisoare pentru furt în proporții deosebit de mari. Acesta nu și-a ispășit toată pedeapsa, fiind amnistiat.

Vasile Sinigur a fost cercetat penal și pentru tâlhărie săvârșită cu o deosebită cruzime, dar a reușit să scape de pedeapsă.

Acum, Sinigur riscă un alt dosar penal, pentru acțiunile violente din 2 martie.

In this article