Igor Dodon s-a întâlnit cu regele belgienilor

Președintele, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor. În cadrul discuțiilor, șeful statului a propus ca miniștrii de externe ai țărilor Benelux să viziteze Republica...

Președintele, Igor Dodon, s-a întâlnit cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor. În cadrul discuțiilor, șeful statului a propus ca miniștrii de externe ai țărilor Benelux să viziteze Republica Moldova.

Dodon a menționat că țara noastră mizează pe asistența autorităților belgiene competente în lupta împotriva corupției. Părțile au discutat și despre relațiile economice.

„Am constatat implementarea insuficientă a potențialului comercial și economic existent, comerțul dintre țările noastre a scăzut, iar importurile din Belgia depășesc semnificativ exporturile. În context, am salutat inițiativa de organizare a forumurilor de afaceri reciproce și am îndemnat investitorii din Belgia să participe la proiectele de infrastructură ambițioase, lansate în Moldova”, a menționat Igor Dodon.

Igor Dodon întreprinde o vizită de o zi în Belgia. Șeful statului s-a întâlnit cu ministrul-președinte al Valoniei, Elio di Rupo, dar și cu Jan Jambon Ministru-președintele Flandrei.

In this article