Cauza preliminară a decesului tinerei de 19 ani din Orhei. Detalii terifiante

Astăzi, de Ziua Pământului, Președinta Maia Sandu a promulgat noul Cod silvic, care aduce multe mecanisme noi pentru protecția pădurilor noastre. Șefa statului a subliniat că odată cu lansarea...

Astăzi, de Ziua Pământului, Președinta Maia Sandu a promulgat noul Cod silvic, care aduce multe mecanisme noi pentru protecția pădurilor noastre.

Șefa statului a subliniat că odată cu lansarea Programului național de împădurire, silvicultorii au semnalat o problemă mai veche – este vorba de pădurile plantate anterior pe terenurile primăriilor, care nu puteau fi înregistrate și întreținute de autoritățile locale. Noul Cod silvic, pe lângă mai multe reguli și oportunități pentru pădurile administrate de stat, aduce mai multă claritate și în modul de gestionare a pădurilor de către primării și vine să-i ajute pe primari să acceseze finanțare din Fondul Național pentru Mediu pentru elaborarea amenajamentelor silvice.

„Avem grijă de pădurile noastre, căci ele înseamnă mai multă apă în fântâni și râuri, un sol mai fertil, un aer mai curat și o viață mai sănătoasă”, a punctat Președinta.

In this article