Ana-Maria Guja va fi petrecută mâine pe ultimul drum

Ana-Maria Guja, tânăra de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, va fi petrecută mâine pe ultimul...

Ana-Maria Guja, tânăra de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, va fi petrecută mâine pe ultimul drum. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe rețele.

„Bună seara. Vreau să vă aduc la cunoștință că mâine o vom pe trece pe ultimul drum pe Ana-Maria Guja, la orele 12. Cine dorește să își ia rămas bun, să vă apropiați”, se arată în mesaj.

Cauza prealabilă a decesului Anei-Maria ar fi trauma cranio-cerebrală deschisă. Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru ZdG că pe corpul tinerei însărcinate, au fost depistate mai multe semne de tortură.

Procuratura Generală (PG) a venit cu detalii din ancheta pe omorul tinerei însărcinate de la Orhei. Astfel, PG anunță că vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz. Totodată, Procuratura urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul șoferului reținut, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte.

Fratele bărbatului reținut pentru omorul Anei-Maria Guja, tânăra însărcinată din Orhei, afirmă că acesta este nevinovat. Bărbatul a postat mai multe comentarii pe rețele, în care îi ia apărarea suspectului.

Ana-Maria Guja, tânăra însărcinată de 19 ani, dispărută din data de 12 aprilie a fost găsită, moartă.

Tânără a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.

Ana-Maria Guja era însărcinată în a 6-a lună. Despre aceasta a declarat o rudă a acesteia într-un mesaj pe rețele.

Momentul în care tânăra a urcat într-un automobil a fost surprins de camerele de supraveghere.

Ion Mocanu, iubitul Anei, a făcut declarații despre ce a discutat cu fata, înainte ca aceasta să dispară. Mai mult, tânărul a arătat ultimul mesaj al Anei în care aceasta spune că a urcat într-o mașină, după ce Ion i-a scris că vine un amic de al său să o ia și să o ducă la camin.

Oamenii legii au anunțat că, șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută din Orhei a fost reținut. Bărbatul nu colaborează cu ancheta.

Totodată, șoferul mașinii ar fi declarat polițiștilor că fata ar fi coborât la marginea drumului imediat după ce și-a dat seama că a urcat într-o mașină străină, iar el și-a continuat drumul.

Conducătorul Fordului „este fost polițist, care a mai activat la Penitenciarul Nr.10 de tip semiînchis. Acesta a fost părăsit de soție, este șomer, iar în ultima perioadă consuma alcool în exces și era agresiv”. Totodată, bărbatul refuză să conlucreze cu poliția.

Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Violina Moraru, consultantă a Procurorului, responsabilă de comunicare cu mass-media.

Pe 19 aprilie, poliția a comunicat că au apărut noi circumstanțe pe caz, care au determinat să se extindă căutările și în raionul Telenești.

Oamenii legii au identificat un potențial martor important pe acest caz. Potrivit camerelor de monitorizare a traficului, suspectul a fost surprins cu o tânără în mașină, înainde de a fi reținut.

Poliția Republicii Moldova a îndeamnat cetățenii la sprijin în căutările tinerei dispărute de la Orhei. Astfel, toți doritorii de a participa la căutări au fost așteptați pe 20 aprilie, ora 10:00 în adiacentul Primăriei din localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

sursa

In this article