Ceban: De la 1 februarie Chișinăul ar putea rămâne fără apă

De la 1 februarie, adică peste 2 zile, Chișinăul ar putea rămâne fără apă, deoarece va fi deconectat de la electricitate. Despre acesta a anunțat primarul general Ion...

De la 1 februarie, adică peste 2 zile, Chișinăul ar putea rămâne fără apă, deoarece va fi deconectat de la electricitate. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban.

„De la “fâsurile” și așa numitele inspecții financiare anunțate de prim-ministră, situația nu se schimbă. Cu detalii despre inspecția trimisă de PAS revin mâine…

Informez că în situație de criză majoră la una din instituțiile strategice pentru țară, cei de la guvernare se fac că plouă. La ședința CSE nici nu au abordat subiectul!

78 de milioane de lei este datoria „Apă Canal” pentru energia electrică, formată în ultimele 2 luni din cauza scumpirilor la gaze și electricitate, costurile fiind majorate de guvernare. Cei din PAS au dreptul să scumpească totul și deciziile fiind adoptate în 13 minute, invocând motivul regional și războiul din Ucraina, pe când cei de la “Apă Canal” de parcă nu ar avea aceleași circumstanțe”, a declarat edilul.

Ceban afirmă că dublele standarde și ipocrizia nu au margini la cei din PAS.

“Apă Canal” nu are de unde acoperi aceste datorii care s-au creat în urma scumpirilor efectuate de către guvernarea PAS. Solicităm CSE să se întrunească și să acopere aceste datorii, dar și toată suma care s-ar acumula pe parcursul anului din cauza decalajului de prețuri între servicii”, a punctat primarul.

Precizăm că Primăria Chișinău recent a acoperit o altă gaură financiară la “Apă Canal”, de 130 milioane de lei, care au creat-o foștii conducători ai Chișinăului.

In this article