Bunuri de circa 1,7 milioane de lei, sechestrate săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Serviciului Vamal, pe trei bunuri, în valoare de circa 1,7 milioane...

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Serviciului Vamal, pe trei bunuri, în valoare de circa 1,7 milioane de lei, săptămâna trecută.

Printre acestea se numără două încăperi locative și un mijloc de transport. În prezent, ARBI are în examinare 122 de delegații pe 89 de cauze penale în privința a 193 de subiecți. Săptămâna trecută, pe conturile trezoreriale ale ARBI a fost depus un milion de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat nouă expertize judiciare, dintre care șase criminalistice și trei IT, în procedură fiind alte 72 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată două cauze penale și au pornit patru dosare. Totodată, o delegație a fost expediată în adresa ARBI. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 362 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 23 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor opt rapoarte de expertiză și cinci avize. În prezent se lucrează pe 35 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat șapte analize operaționale, alte 63 de studii fiind în procedură. Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 151 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat șase activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La Linia Națională Anticorupție au fost recepționate 38 de apeluri. O persoană, arestată în dosarul CNA, se află în penitenciar.

In this article