Vlad Filat va solicita rejudecarea cauzei în care a fost condamnat la nouă ani

Fostul premier, Vlad Filat, va solicita rejudecarea cauzei, în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, după ce a fost emisă hotărârea CEDO ce a constatat...

Fostul premier, Vlad Filat, va solicita rejudecarea cauzei, în care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, după ce a fost emisă hotărârea CEDO ce a constatat că ultimul nu a avut parte de un proces echitabil.

Declarațiile au fost făcute de către ex-premier în cadrul emisiunii UNInterviu.

„Am văzut forma finală a cererii de revizuire, pe care urmează să o depunem în urma hotărârii CEDO de condamnare a Republicii Moldova pentru un proces inechitabil la care am fost supus. Acum am dreptul la acest proces echitabil, care din nou va lua timp. După ce a fost pronunțată hotărârea CEDO, s-au făcut ședințe la Ministerul Justiției, cum să facem, cum să mușamalizăm, cum să stopăm parcursul acesta de revizuire.

Hotărârea CEDO și această cerere nu duce la o soluție în situația mea, asta înseamnă că eu merg de la început să trec întreg procesul, dar deja public. Ei sunt obligați să accepte cererea de revizuire”, a menționat Vlad Filat.

In this article