BUCUREȘTI: Autoritățile au mulțumit Beijingul pentru un lot de materiale medicale CHIȘINĂU: Igor Munteanu a spus că astfel China face propagandă

Ambasada României la Beijing mulțumește Chinei pentru un lot de materiale medicale, transportat ieri cu o aeronavă a companiei TAROM. “Mulțumim autorităților chineze și, în special, colegilor din...

Ambasada României la Beijing mulțumește Chinei pentru un lot de materiale medicale, transportat ieri cu o aeronavă a companiei TAROM.

“Mulțumim autorităților chineze și, în special, colegilor din Ministerul de Externe al Republicii Populare Chineze și profesioniștilor din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Chinei pentru tot sprijinul acordat cu maximă operativitate și solicitudine! Dar, mai presus de orice, pentru prietenia arătată de-a lungul acestui proces!”, se spune într-un mesaj de mulțumire al Ambasadei României la Beijing.

În timp ce România mulțumește Chinei pentru ajutorul medical acordat, fruntașii Platformei DA de la Chișinău lansează săgeți otrăvite în direcția Beijingului. Astfel, într-o postare pe Facebook, Munteanu scrie că ajutorul oferit de China ţărilor europene, afectate de pandemia de COVID-19, ar fi inutil.

„ China a donat materiale sanitare în valoare de 49,325 de dolari Spaniei, cu multă fanfară și cu o garnitură de tren care a transportat 17 zile donația pe cale ferată (Silk Road), fără a menționa că între timp Spania a cumpărat echipament și materiale sanitare din China în valoare de 473 milioane de euro, iar 1,3 milioane din măștile cumpărate de Olanda din China s-au dovedit a fi defecte”, a declarat Igor Munteanu.

In this article