Bruxelles: Pavel Filip a avut o întrevedere cu Johannes Hahn

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Principalele teme de discuție au vizat...

Prim-ministrul Pavel Filip a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Principalele teme de discuție au vizat situația post-electorală din țară, precum și stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare, transmite Breaking News.

Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autorităţile Republicii Moldova şi nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă atât realizările, cât și domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare.

În condițiile actuale, expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republicii Moldova și apropierea de UE. În acest context, prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare.

In this article


Join the Conversation