Blocului Comuniștilor și Socialiștilor: În termen de 4 ani, toate instituțiile de învățământ vor fi conectate la Internet

Salarii mai mari pentru profesori, alimentație gratuită pentru toți elevii din clasele 1-9, dar și conectarea la internet a tuturor școlilor din țară. Aceste obiective și le propune...

Salarii mai mari pentru profesori, alimentație gratuită pentru toți elevii din clasele 1-9, dar și conectarea la internet a tuturor școlilor din țară. Aceste obiective și le propune Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) pentru următorii patru ani de guvernare. Prioritățile BeCS în domeniul Educației au fost prezentate de către studenta Ecaterina Medvedeva, membră a PSRM, în cadrul lansării programului social-economic al BeCS.

“Ne propunem ca fiecare copil să aibă acces la învățământ. Va exista o unitate preșcolară în fiecare localitate, în care există cel puțin 20 de copii. În scopul de a îmbunătăți condițiile de instruire și a calității educației în zonele rurale, va fi lansat programul de stat „Școala rurală”, care va include măsuri pentru reparația capitală a clădirilor, conectarea acestora la alimentare cu apă și rețele de canalizare.

Oferirea ajutorului anual pentru 1 septembrie; toți elevii claselor 1-9 vor fi alimentați gratuit în instituțiile de învățământ.

Pentru a identifica și dezvolta abilitățile intelectuale și fizice ale copiilor și adolescenților, va crește numărul secțiilor și cercurilor din școli, gimnazii și licee, fiind deschise, de asemenea, noi centre de educație suplimentară.

În termen de 4 ani, toate instituțiile de învățământ vor fi conectate la Internet de mare viteză, va crește semnificativ echiparea acestora cu computere.

Salariul în educație va crește treptat, în 2025 salariul mediu în sector va fi cu 30% mai mare decât salariul mediu pe economie.

Sunt ferm convinsă, că implementarea celor enumerate mai sus va stopa exodul tinerilor peste hotare”, a declarant Ecaterina Medvedeva.

In this article