BCS: În contextul creșterii alarmante a prețurilor, propunem acordarea unui ajutor de 1000 lei pentru pensionari

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor propune un șir de soluții, pentru a ajuta pensionarii din Republica Moldova, în contextul creșterii alarmante a prețurilor. Deputatul socialist Alla Darovannaia a...

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor propune un șir de soluții, pentru a ajuta pensionarii din Republica Moldova, în contextul creșterii alarmante a prețurilor.
Deputatul socialist Alla Darovannaia a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că Blocul propune la revenirea indexării pensiei de două ori pe an, așa cum a fost anterior. Mai exact, BCS consideră că pensiile și alocațiile sociale trebuie indexate la 1 ianuarie și la 1 octombrie.

“La indexarea pensiilor și alocațiilor sociale din 1 ianuarie se folosește indicele de creștere a prețurilor din decembrie a anului precedent. Să-i felicităm pe toți, de 1 ianuarie, cu creșterea pensiei”, a declarat Darovannaia.

O altă soluție, pentru a ajuta pensionarii, este acordarea ajutorului unic de 1000 de lei pentru toate persoanele cu pensia mai mică de 4000 de lei. În acest scop este nevoie de 600 de milioane de lei.
Recent, Guvernul a anunțat că pensiile vor fi indexate de la 1 aprilie cu 13,94%. Deputații BCS susțin că această indexare este insuficientă, în situația în care prețurile medii de consum în luna februarie 2022 comparativ cu luna februarie 2021 au crescut cu 18,52%, inclusiv la produse alimentare cu 23,32%, mărfuri nealimentare cu 14,92% și servicii prestate populației cu 16,97%.

In this article