Bătut în cuie: Cota TVA pentru întreprinderile din sectorul HORECA s-ar putea diminua de la 20% la 15%.

Cota TVA pentru întreprinderile din sectorul HORECA s-ar putea diminua de la 20% la 15%. Prevederea se conține în proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri de susținere...

Cota TVA pentru întreprinderile din sectorul HORECA s-ar putea diminua de la 20% la 15%. Prevederea se conține în proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător, aprobat de Comisia economie, buget și finanțe  a Parlamentului.

Proiectul, elaborat de Guvern în contextul efectelor economice și sociale ale situației epidemiologice COVID-19 mai conține prevederi care vizează aplicarea scutirilor de TVA, accize, taxa vamală și taxa pentru procedurile vamale pentru mărfurile consumabile importate de echipele/modulele internaționale de intervenție, care participă la exercițiile internaționale de management ale consecințelor situațiilor excepționale, desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, proiectul prevede şi susținerea angajatorilor din domeniul agricol, prin acordarea acestora dreptul de a beneficia, în anumite cazuri, de compensarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii.

Documentul va fi supus dezbaterilor în ședința plenară a Parlamentului.

In this article