Guvernul a elaborat mai multe programe pentru a ajuta moldovenii să-și lanseze o afacere

Cetățenii, care vor dori să-și lanseze o afacere în Republica Moldova, vor beneficia de un suport din parte statului. Guvernul a elaborat un șir de politici în acest...

Cetățenii, care vor dori să-și lanseze o afacere în Republica Moldova, vor beneficia de un suport din parte statului. Guvernul a elaborat un șir de politici în acest sens. Proiectele au drept scop crearea mai multor locuri de muncă în republica Moldova. Despre aceasta a povestit președintele țării, Igor Dodon, într-un interviu acordat pentru portalul de știri UNIMEDIA.

“Am elaborat câteva programe noi pentru a-i motiva, inclusiv pe cei din diasporă, care au revenit casă, să-și lanseze afacere în Republica Moldova. Vom veni cu contribuții din partea Bugetului de Stat, cum a fost, de exemplu, proiectul Pare 1+1. Cu Banca Mondială avem proiect de 30-40 mln dolari, aproape 800-900 mln lei, din acești bani vor fi acordate credite la un procent foarte mic, pentru cei care vor sa-și facă afacere”, a explicat președintele.

Precizăm că Guvernul deja a anunțat un proiect de subvenționare în agricultură, pentru moldovenii, care revin în țară și vor să-și inițieze o afacere.

 

In this article