Primăria Chișinău: Cele 24 de boxe pentru intubarea pacienților cu COVID-19 au fost transmise tuturor instituțiilor medicale municipale

Pentru a nu expune riscului de infectare cadrele medicale din spitalele municipale strategice, primăria municipiului Chișinău a procurat 24 de boxe de intubare, transmite Breaking News. Astăzi, boxele...

Pentru a nu expune riscului de infectare cadrele medicale din spitalele municipale strategice, primăria municipiului Chișinău a procurat 24 de boxe de intubare, transmite Breaking News.

Astăzi, boxele pentru intubare au fost transmise tuturor instituțiilor medicale municipale, care au secții de terapie intensiva și acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19 care se află în stare critică:

  • Spitalul Clinic Municipal nr.1
  • Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”
  • Spitalul Clinic Municipal ”Sfânta Treime”
  • Maternitatea nr. 2
  • Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii
  • Spitalul Clinic Municipal pentru Copii ”Valentin Ignatenco”
  • Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că medicii sunt cei care luptă cu COVID-19 în prima linie, de aceea sunt cei mai expuși pericolului de contaminare cu noul tip de virus. În acest context, protejarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă este primordială.

,,Am decis să achiziționăm foliile de plastic medical pentru executarea boxelor de intubare, după discuțiile cu cadrele medicale care au subliniat necesitatea urgentă de dotare a spitalelor cu dispozitive de protecție a medicilor. Producătorul local a confecționat aceste utilaje gratuit”, a subliniat edilul capitalei.

Șeful capitalei a mai subliniat că doar prin protejarea resursele umane din domeniul de sănătate încadrat în asistența medicală, poate fi asigurată funcționalitatea deplină a sistemului medical.

,,Acum mai mult ca niciodată este necesară protecția și siguranța medicilor la locul de muncă, iar prin utilizarea acestor boxe, cadrele medicale vor avea posibilitatea să efectueze manopera de intubare a pacienților în stare critică, evitând contactul direct cu aceștia”, a conchis Ion Ceban.

 

 

 

 

 

In this article