Bărbat de 82 de ani, condamnat pentru acțiuni perverse

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 82 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5...

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 82 de ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, pentru acțiuni perverse săvârșite în privința unei persoane, care nu a împlinit vârsta de 16 ani (art.175 din Codul penal), executarea pedepsei cu închisoarea fiind suspendă condiționat pe un termen de probă de 5 ani.
Bărbatul este învinuit că acționând o perioadă de timp nedeterminată până la 19.06.2022, aflându-se la domiciliul său, precum și în alte locuri din mun. Chișinău, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, a săvârșit acțiuni perverse față de nepoata sa minoră, manifestate prin exhibare, atingeri indecente, discuții cu caracter obscen purtate referitor la raporturile sexuale, precum și a altor acțiuni de molestare sexuală, care i-au cauzat minorei suferințe psihice.
Inculpatul a pledat nevinovat.
Conform sentinței, instanța l-a obligat pe inculpat: să nu-şi schimbe domiciliul fără consimțământul organului competent, care exercită controlul privind executarea pedepsei; să nu frecventeze locuri, unde se află victima.
Procurorii vor ataca sentința cu apel, din motivul blândeții pedepsei aplicate.
In this article