Condamnat la 11 ani și 6 luni de închisoare pentru omor din interes material

Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, din 27 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 44 de ani, originar din raionul Fălești, a fost condamnat la închisoare pe...

Prin sentința Judecătoriei Bălți, sediul Fălești, din 27 decembrie 2022, un bărbat în vârstă de 44 de ani, originar din raionul Fălești, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 11 ani și 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de omor din interes material, (art. 145 alin. (2) lit.b) din Codul penal). Sentința motivată urmează a fi pronunțată la 10 februarie 2023.

Așadar, potrivit actului de învinuire, inculpatul, la 05.11.2022, în perioada de timp cuprinsă între orele 09:00-11:00, în timp ce se afla în casa de locuit a victimei, într-un sat din raionul Fălești, urmărind scopul lipsirii de viață a acesteia în vederea obținerii unor surse bănești, intenționat i-a aplicat multiple lovituri cu o bucată de lemn, în regiunea capului, cauzându-i victimei, potrivit concluziilor raportului de expertiză judiciară, leziuni corporale grave, incompatibile cu viața, care au dus la decesul victimei, la fața locului.

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat, prin urmare, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificate.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article