Avocat din Chișinău, reținut de CNA pentru luare de mită în dosar de eliberare condiționată

Un avocat din municipiul Chișinău a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA în timp ce returna mita primită anterior în valoare de 4.000 de euro. Potrivit Centrului...

Un avocat din municipiul Chișinău a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA în timp ce returna mita primită anterior în valoare de 4.000 de euro.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, avocatul ar fi pretins 6.000 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați și că îi poate determina să adopte o decizie favorabilă într-un dosar în care era examinată eliberarea din închisoare înainte de termen a unei persoane condamnate pentru tâlhărie și escrocherie.

Acum câteva zile, acesta a primit, sub controlul CNA, 4.000 de euro din suma pretinsă, iar pe 31 mai a returnat banii, motivând că judecătorii deja au pronunțat o decizie în defavoarea condamnatului.

Astfel, avocatul a fost reținut și urmează a fi plasat în izolatorul CNA, iar acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article