AVIA INVEST le răspunde lui Dodon și Chicu: Bani sunt, luați cât doriți!

Compania AVIA INVEST, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău nu este insolvabilă, așa cum susțin autoritățile. Compania deține pe un cont la Victoriabank 1,75 milioane de euro (aproape 35 de...

Compania AVIA INVEST, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău nu este insolvabilă, așa cum susțin autoritățile. Compania deține pe un cont la Victoriabank 1,75 milioane de euro (aproape 35 de milioane de lei), mai mult decât necesar pentru a achita datoria față de Autoritatea Aeronautică Civilă. Doar că banii sunt blocați, informează hotnews.md.

Avia Invest a publicat o postare pe contul său de Facebook, însoțită de copia extrasului bancar și copia deciziei băncii de a bloca banii.

„Președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu susțin că AVIA INVEST este o întreprindere insolvabilă. Iată dovada că banii sunt în cont. Dodon și Chicu fie sunt mincinoși, fie prost informați! Luați-i pentru plata datoriilor și nu încercați să manipulați opinia publică”, comentează Avia Invest.

Compania dă asigurări că a fost și rămâne o companie care își respectă angajamentele. Dacă statul nu ne ajută în această situație complicată, așa cum procedează toate statele normale, cel puțin nu ne încurcați să continuăm modernizarea Aeroportului Chișinău.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost transmis în concesiune companiei AVIA INVEST în noiembrie 2013 pe un termen de 49 de ani. Investitorul s-a angajat să investească, în total, pentru dezvoltarea aerogării 244,2 mil. de euro. Între 2013 și 2019, AVIA INVEST a investit în modernizarea Aeroportului suma de 92 mil. de euro. În ultimii patru ani, fluxul de pasageri prin Aeroportul din Chișinău a crescut până la 2,8 mln în 2018, față de 1,3 mln de persoane în 2013.

In this article