Guvernul a decis: lucrătorii medicali, cei de la MAI și Apărare vor primi spor lunar de 100% din salariul de bază

Personalul medical și angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și cei din instituțiile aflate în subordinea MAI, Ministerului Apărării și Autorității Naționale a Penitenciarelor antrenați în combaterea COVID-19...

Personalul medical și angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și cei din instituțiile aflate în subordinea MAI, Ministerului Apărării și Autorității Naționale a Penitenciarelor antrenați în combaterea COVID-19 vor primi în continuare un spor lunar de compensare de 100% din salariul de bază. Decizia a fost luată astăzi de Guvern și va fi valabilă pe parcursul stării de urgență de sănătate publică.

Pentru angajații centrelor de plasament pentru persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități acest spor va fi în mărime de 50% din salariul de bază.

De asemenea, Executivul a decis că angajații din instituțiile medicale și alte instituții bugetare, implicate în lupta cu COVID-19, care se vor infecta la locul de muncă vor primi o indemnizație unică de 16 mii de lei.

Potrivit hotărârii Guvernului, gradele de dizabilitate care expiră în perioada de până la 1 august 2020 vor fi extinse din oficiu.

Totodată, pentru a asigura persoanele vârstnice pensiile și prestațiile sociale vor fi achitate în continuare la domiciliu.

In this article