Autoritatea Națională de Integritate va examina implicarea Maiei Sandu în concesionarea Aeroportului

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului, deputatul Sergiu Sîrbu, îi cere Agenției Naționale pentru Integritate (ANI) să verifice dacă președintele Maia Sandu și...

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din cadrul Parlamentului, deputatul Sergiu Sîrbu, îi cere Agenției Naționale pentru Integritate (ANI) să verifice dacă președintele Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța nu s-au aflat în conflict de interese în momentul în care au examinat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit lui Sîrbu, cei doi au avut un rol activ în acest proces, pe când erau miniștri în Guvernul Leancă.

„Solicit inițierea în privința președintei Maia Sandu și în privința consilierului în domeniul economic, membru al CSS Veaceslav Negruța a controlului privind respectarea regimului juridic al conflictului de interese în contextul participării pe 26 februarie la ședința CSS și soluționarea problemelor ce vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău”, se arată în cererea lui Sîrbu expediată la ANI.

Gestul vine după ce pe 26 februarie Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să participe la ședința CSS, deși este membru din oficiu. Maia Sandu a declarat că Sîrbu a fost scos de la ședință din cauza unui conflict de interese în dosarul concesionării Aeroportului. Întrebată în baza cărei Legi a fost luată decizia de a-l alunga pe Sîrbu de la ședință, Maia Sandu a recunoscut că nu există o cadru legal în acest sens.

In this article