Dodon, despre conflictul de pe Nistru din 1992: Toți locuitorii țării noastre trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice

Președintele PSRM, Igor Dodon, a adus un omagiu eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Liderul PSRM, însoțit de deputații socialiști, a depus...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a adus un omagiu eroilor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Liderul PSRM, însoțit de deputații socialiști, a depus flori pe podul de pe Nistru, în orașul Vadul lui Vodă.

Dodon a subliniat că evenimentele tragice din anul 1992 au devenit cea mai sumbră și mai tristă pagină din istoria modernă a Republicii Moldova.

”Sunt sigur că toți locuitorii țării noastre, indiferent de preferințele politice, trebuie să tragă învățăminte din acele evenimente tragice și să depună eforturi pentru a depăși consecințele lor, pentru a păstra o țară pașnică, stabilă și prosperă pentru urmașii noștri”, a spus Dodon.

Președintele PSRM și-a exprimat recunoștința forțelor de menținere a păcii, care timp de trei decenii asigură pacea și liniștea pe malurile Nistrului.

Liderul socialist a atras atenția și asupra declarațiilor periculoase din partea politicienilor moldoveni, inclusiv a membrilor aparatului președintelui Maia Sandu. Igor Dodon a îndemnat toți politicienii să se abțină de la astfel de declarații și acțiuni care ar putea provoca escaladarea situației de pe Nistru.

In this article