Prognozele experților români: Un blocaj cauzat de ambiția președintelui Sandu, va duce la degradarea nivelului de trai în R.Moldova

Maia Sandu începe să piardă încet, încet elita din Republica Moldova, pe acei oameni care știu foarte bine ce înseamnă încălcarea Constituției. Cel mai rău va fi când...

Maia Sandu începe să piardă încet, încet elita din Republica Moldova, pe acei oameni care știu foarte bine ce înseamnă încălcarea Constituției. Cel mai rău va fi când va începe să piardă procente serioase din cauza faptului că nu a reușit să livreze pe măsura așteptărilor. Un nou eșec la Curtea Constituțională (CCM) poate fi momentul de inflexiune când lucrurile se vor îndrepta spre eșecul politic al Maiei Sandu. Opinia a fost expusă de către analistul politic de la București, Cristian Hrițuc.

Expertul român scrie că fenomenul cel mai periculos care se va putea înregistra în următorii ani în Republica Moldova va fi cel din România anilor 2000.

“Un blocaj la nivelul statului, cauzat doar din ambiția Maiei de a ajunge la anticipate, ce ar putea duce la o degradare totală a nivelului de trai, alături de proiectarea imaginii de ”neputincios”, ”incapabil”, ar duce la o dezamăgire totală și la creșterea popularității unui partid extremist, de genul celui condus de Renato Usatîi. În România anilor 96 CDR a câștigat puterea, venind pe un val mare de entuziasm. În 4 ani a reușit să dezamăgească complet, iar românii au avut de ales între Ion Iliescu și extremistul Vadim Tudor”, spune Hrițuc.

In this article