Au sunat la 112 și au zic că au coronavirus. Cum au fost pedespiți autorii APELURILOR FALSE

Inspectoratul General al Poliției solicită cetățenilor să manifeste responsabilitate și să nu solicite, fără motiv, serviciile medicale. În timpul apelurilor false, ambulanța ar putea ajunge cu întârziere...

Inspectoratul General al Poliției solicită cetățenilor să manifeste responsabilitate și să nu solicite, fără motiv, serviciile medicale. În timpul apelurilor false, ambulanța ar putea ajunge cu întârziere la persoanele care într-adevăr au nevoie de ajutor și prezintă un risc pentru ceilalți cetățeni.

Poliția a înregistrat două astfel de cazuri, în ultimele 24 de ore. Unul din ele a avut loc în orașul Briceni. Un bărbat de 43 de ani a efectuat intenționat, ieri în jurul orei 17:30, o chemare falsă a serviciului de ajutor medical urgent, anunțând că este infectat cu Coronavirus.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat, tot aseară, în Drochia. Un tânăr de 27 de ani a format numărul unic 112, anunțând că recent s-a întors din Italia și că este infectat cu COVID-19; fapte care s-au dovedit a fi false.

Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite procese – verbale, în baza art. 342 din Codul Contravențional al RM „Chemarea intenționat falsă a serviciilor specializate”. Amenda pentru respectiva încălcare constituie de la 30 la 60 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore.

In this article