Igor Boțan despre eșecul Maiei Sandu la alegerile de la Hîncești: Caută un fel de scuze pentru înfrângerea pe care a suferit-o formațiunea sa

Eşecul Partidului Acţiune şi Solidaritate la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hânceşti era previzibil, după autoexcluderea Maiei Sandu de la guvernare. Analistul politic Igor Boţan mai crede...

Eşecul Partidului Acţiune şi Solidaritate la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hânceşti era previzibil, după autoexcluderea Maiei Sandu de la guvernare. Analistul politic Igor Boţan mai crede că Sandu caută scuze pentru a justifica înfrângerea Olesei Stamate, atunci când spune că, dacă ar fi fost la putere, ar fi amânat alegerile.

„Dna Maia Sandu caută un fel de scuze pentru înfrângerea pe care a suferit-o formațiunea domniei sale, dar această înfrângere, de asemenea, era previzibilă, pentru că Blocul ACUM a fost victorios la localele generale din toamna anului trecut, a fost pe prima poziție și acum avem o nouă situație când Blocul ACUM nu mai este la guvernare. Mai mult decât atât, acest bloc s-a scindat și era de așteptat că acest lucru se va răsfrânge asupra rezultatelor”, a declarat Igor Boţan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Amintim că pretendentul PSRM, Ștefan Gațcan, a învins ieri la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești. Acesta a acumulat 5 539 de voturi, fiind urmat de candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, pentru care au votat 4 554 de alegători.

Pretendentul Partidului Democrat, Ion Mereuță, a acumulat 1 810 de voturi, iar candidatul independent Grigore Cobzac – 1 792. Candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a adunat 346 de voturi.

 

 

In this article