Atenție! O nouă schemă de escrocherie în domeniul imobiliar

Trei bărbați au fost condamnați la 18, 12 și, respectiv, 5 ani și 6 luni închisoare pentru deposedarea, prin escrocherie și folosirea documentelor oficiale false, a trei proprietari...

Trei bărbați au fost condamnați la 18, 12 și, respectiv, 5 ani și 6 luni închisoare pentru deposedarea, prin escrocherie și folosirea documentelor oficiale false, a trei proprietari de imobile din Chișinău.

Infractorii sunt locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 27 și 42 ani, iar unul dintre aceștia a mai fost condamnat și își ispășește pedeapsa pentru altă fapte de escrocherie.

Bărbații acționau coordonat, prin obținerea informațiilor cu caracter personal ale proprietarilor, inclusiv de la Oficiul Cadastral, după care la notar se prezentau cu persoane asemănătoare proprietarilor, cu buletine de identitate false și perfectau procuri, prin care le împuterniceau pe alte persoane recrutate să vândă imobilele. Ultimele s-au dovedit a fi persoane vulnerabile – un om al străzii, dar și un bărbat cu probleme de sănătate mintală. Pe primul, bărbații l-au ajutat să-și restituie buletinul de identitate, pe care-l avea gajat pentru anumite datorii; iar celui de-al doilea bărbat i-au cumpărat vestimentație prezentabilă și costisitoare, pe care i-au oferit-o pentru întâlnirile organizate în scopul de vânzare a imobilelor, astfel încât să-i confere un aspect îngrijit și credibil de vânzător.

Procurorii PCCOCS vor contesta sentința pronunțată de judecători în privința celor ce au fost condamnați la 18 ani și 12 ani, pentru că ar fi prea blândă. În privința celui de al treilea condamnat, care este o persoană cu dizabilitate, sentința nu va fi contestată.

In this article


Join the Conversation