Atac la ambasada Rusiei din Kabul: Un atacator cu bombă a omorât 6 persoane

Un atacator sinucigaș cu bombă a omorât doi angajați și a rănit alte patru persoane la intrarea în ambasada Rusiei la Kabul, potrivit Reuters.  Doi membri ai personalului...

Un atacator sinucigaș cu bombă a omorât doi angajați și a rănit alte patru persoane la intrarea în ambasada Rusiei la Kabul, potrivit Reuters. 

Doi membri ai personalului ambasadei Rusiei la Kabul se numără printre cele 6 persoane ucise de un atacator sinucigaș cu bombă care a detonat explozibili în apropierea intrării ambasadei. În urma exploziei au fost rănite cel puțin alte 10 persoane, au anunțat luni Ministerul rus de Externe și oficiali afgani.

Poliția a declarat că atacatorul a fost împușcat mortal de gărzile înarmate în timp ce se apropia de poartă, într-unul dintre primele atacuri de acest fel de când talibanii au preluat puterea anul trecut.

„Atacatorul sinucigaș, înainte de a ajunge la țintă, a fost recunoscut și împușcat de gărzile ambasadei ruse … nu există încă informații despre victime”, a declarat, pentru Reuters, Mawlawi Sabir, șeful districtului de poliție unde a avut loc atacul.

Ministerul rus de Externe a precizat, într-un comunicat, că un militant necunoscut a declanșat un dispozitiv exploziv în apropierea intrării în secțiunea consulară a ambasadei în jurul orei 10:50, ora Kabulului.

„În urma atacului, doi angajați ai misiunii diplomatice au fost uciși și există, de asemenea, victime printre cetățenii afgani”, a precizat ministerul.

Celelalte patru persoane ucise sunt civili afgani, a declarat Khalid Zadran, un purtător de cuvânt al poliției din Kabul.

 

Rusia este una dintre puținele țări care au menținut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat controlul țării, în august 2021. Deși Moscova nu recunoaște în mod oficial guvernul talibanilor, aceasta a purtat discuții cu oficialii în vederea unui acord de furnizare de benzină și alte produse de bază.

Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru explozia de luni.

In this article