Noul prim-ministru al Marii Britanii va fi anunțat astăzi

Astăzi aflăm numele noului premier britanic, care îl va înlocui pe Boris Johnson în biroul din Downing Street 10. Membrii partidului conservator au de ales între cei doi...

Astăzi aflăm numele noului premier britanic, care îl va înlocui pe Boris Johnson în biroul din Downing Street 10. Membrii partidului conservator au de ales între cei doi finaliști – ministrul de Externe din actualul cabinet Johnson, și fostul ministru de finanțe.

Cel ales în fruntea Partidului Conservator va deveni automat premier al Marii Britanii și va prelua funcția de mâine.

Pentru prima dată, însă, noul premier va merge la reședința din Scoția a reginei Elisabeta pentru ceremonia de învestire.

Fostul lider conservator a pierdut încrederea colegilor săi după doi ani de guvernare și o mulțime e scandale și gafe. O mare parte a cabinetului său i-a cerut demisia lui Johnson, iar o mulțime de parlamentari le-a urmat exemplul.

Guvernul lui Johnson s-a prăbușit cu rapiditate odată ce mai mulți miniștri importanți au anunțat că-și depun demisiile, motivând prin faptul că și-au pierdut încrederea în Johnson.

Ulterior, Boris Johnson a anunțat că-și depune demisia din funcția de lider al partidului, dar că va asigura guvernarea țării până la alegerea succesorului său.

In this article