Armata Naţională se antrenează la „Sea Breeze 2019”

Militarii Armatei Naţionale, participanţi la „Sea Breeze 2019”, desfăşoară antrenamente în cadrul fazei active a exerciţiului, care a demarat luni, 8 iulie, în regiunea Odessa şi Mykolayiv, transmite...

Militarii Armatei Naţionale, participanţi la „Sea Breeze 2019”, desfăşoară antrenamente în cadrul fazei active a exerciţiului, care a demarat luni, 8 iulie, în regiunea Odessa şi Mykolayiv, transmite Breaking News.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, maior Ion Coţofană, în perioada 8-11 iulie, ofiţerii şi subofiţerii moldoveni acţionează în cadrul unei companii multinaţionale de infanterie, din care mai fac parte militari din Ucraina şi Georgia.

Sursa a adăugat că anterior, cei 49 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii, aflaţi la poligonul de la Chabanka, au fost implicaţi în acţiuni de desantare, prin metoda rapel, din elicopterul ucrainean de tip MI-8.

În acest an, Armata Naţionala participă la „Sea Breeze 2019” cu 54 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Marele Stat Major şi 11 unităţi de tehnică de tip HMMWV.

Exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2019” se desfăşoară în perioada 1-12 iulie curent, în Ucraina, şi reuneşte militari din 19 ţări.

 

 

In this article


Join the Conversation