Armata Naţională participă la exerciţiul „Platinum Lion 2019”

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 2019”, desfăşurat în Baza de instruire Novo Selo din Bulgaria, transmite Breaking...

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 2019”, desfăşurat în Baza de instruire Novo Selo din Bulgaria, transmite Breaking News.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, Armata Naţională a detaşat la ediţia din acest an a exerciţiului 50 de ofiţeri şi sergenţi. Aceştia se antrenează împreună cu militari din Albania, Bulgaria, Georgia, România, Serbia și Statele Unite ale Americii.

Armata Naţională participă la „Platinum Lion” începând cu anul 2016

De notat că participarea Republicii Moldova la exerciții internaționale constituie un element important în sistemul de instruire al Armatei Naționale, care contribuie la menținerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor și al capacității de luptă a subunităților, asigurând, totodată, pregătirea participării militarilor în misiunile de menținere a păcii în zona de securitate din regiunea transnistreană, operațiunea din Kosovo, misiunile ONU, UE şi OSCE.

In this article


Join the Conversation