Anunțul lui Andrei Năstase privind alegerile prezidențiale din acest an

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a postat pe pagina sa oficială de Facebook, un apel către toate forțele politice din Republica Moldova, privind identificarea unui candidat unic pentru alegerile...

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a postat pe pagina sa oficială de Facebook, un apel către toate forțele politice din Republica Moldova, privind identificarea unui candidat unic pentru alegerile prezidențiale din acest an.

În mesajul său, liderul Platformei DA insistă în continuare pe identificarea unui candidat unic, dar apolitic și apartinic.

„Stimaţi colegi,

Situaţia politică gravă creată în Republica Moldova ne cere o abordare extrem de serioasă și responsabilă a proceselor electorale prin care să demonstrăm prin faptă că interesele ţării sunt mai presus decât interesele de partid sau personale.

În această ordine de idei, reamintim că Platforma DA şi liderul acesteia, Andrei Năstase, contrar intereselor propriului partid și personale, au demonstrat în repetate rânduri maturitate politică şi dorinţă veritabilă de consolidare a forţelor antioligarhice, democratice, reformatoare.

Rămânem în continuare consecvenţi și atașați valorilor ce ne definesc. Situaţia politică s-a agravat considerabil după ce Dodon a preluat puterea prin minciună şi trădare și împinge ţara în zona turbulenţelor sociale şi a izolării internaţionale. Astăzi, necesitatea unității forţelor democratice în fața unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016, când, deși nimic nu recomanda acest lucru, Platforma DA, în ineres public, a renunţat la propriul candidat în alegerile prezidenţiale.

Reamintim că în 2016, Platforma DA a reuşit printr-un efort remarcabil să îndeplinească dezideratul Marii Adunări Naţionale şi a colectat circa 405.000 de semnături pentru a schimba modul de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova de către întreg poporul şi a lansat la 4 martie ideea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale. Am insistat, prin propriul sacrificiu politic, să ne unim forţele pentru a salva Republica Moldova şi a contrapune ferm unei guvernări obscure care a capturat-o fără scrupule, un candidat comun, sprijinit de puterea coagulată a tuturor partidelor cu adevărat pro-europene, reformatoare.

Astăzi suntem în aceiaşi situaţie, iar pentru a reuși este nevoie stringentă de a ne consolida eforturile din nou, dar nu în interesul unui singur partid, ci a întregii republici şi a viitorului nostru european.

De aceea Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic.

Astfel, vom demostra cu toţii că ne pasă cu adevărat de ţara noastră, că suntem capabili să renunţăm la propriile orgolii politice de partid, că promisiunile făcute cetăţenilor nu sunt de ordin exclusiv electoral, ci au ca reper dorinţa sinceră, nealterată de veleităţi personale, de a elibera Republica Moldova de povara captivităţii instituţiilor de către un singur individ, de a eradica pericolul aservirii ţării intereselor străine şi riscurile enorme pentru securitatea Republicii Moldova, de a edifica un stat de drept şi a crea condiţii normale de trai pentru fiecare cetăţean al ţării noastre.”

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au decis să participe la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020.

In this article


Join the Conversation