AIPA a reluat achitarea plăţilor pentru subvenţiile solicitate anul trecut

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2020, AIPA a reluat procesul de plată a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2019,...

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2020, AIPA a reluat procesul de plată a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2019, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural (FNDAMR) pentru anul 2019.

De menţionat că în 2019, conform datelor preliminare AIPA a recepţionat un număr record de 7505 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4476 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1 miliard lei.

Statul, prin intermediul Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, sprijină producătorii agricoli ce au efectuat investiţii în construcţia de sere, înfiinţarea plantaţiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, în dezvoltarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe pieţele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, crearea sau extinderea unităţilor meşteşugăreşti etc.

Pentru anul 2020, conform Legii bugetului de stat mărimea Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural constituie 1 miliard de lei.

In this article


Join the Conversation