Anul 2022 a fost declarat în Chișinău – Anul cultural Eugen Doga

Anul 2022 a fost declarat în Chișinău – Anul cultural Eugen Doga. Această inițiativă a fost lansată de Primarul general Ion Ceban și votată ieri în Consiliul Municipal...

Anul 2022 a fost declarat în Chișinău – Anul cultural Eugen Doga. Această inițiativă a fost lansată de Primarul general Ion Ceban și votată ieri în Consiliul Municipal Chișinău.

„Anul 2022 în care marele compozitor Eugen Doga va celebra a 85-a aniversare din ziua naşterii, am decis să-l declarăm – Anul cultural Eugen Doga. Scopul nostru este să promovăm şi să valorificăm opera şi personalitatea Eugen Doga, care reprezintă indiscutabil una din cele mai notorii personalităţi, un om valoros pentru cultura naţională şi internaţională, cu care se mândreşte fiecare dintre noi”, a declarat Ceban.

Amintim că în luna octombrie curent, a fost votat proiectul care va permite crearea Centrului Cultural în numele maestrului Eugen Doga.

Clădirea din centrul capitalei cu suprafaţa de 228 mp de la intersecţia str. V. Alecsandri – V. Micle, va prinde viață și va fi în gestiunea Direcției Cultură.

Eugen Doga este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. Despre cultura şi oamenii de valoare pe care îi avem trebuie să le vorbim și generaţiilor tinere, pentru care tezaurul național să însemne inspirație și aspirație.
Avem cu ce ne mândri!

In this article