Guvernul vrea să instituie moratoriu la angajări în domeniul public

Guvernul Republicii Moldova vrea să pună moratoriu la angajări în Primării. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că cei de la Guvernare nu își...

Guvernul Republicii Moldova vrea să pună moratoriu la angajări în Primării. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că cei de la Guvernare nu își fac griji de buna funcționalitate a APL-urilor.

„Vremuri bune doar pentru cei de la conducere, care s-au instaurat în fotolii noi! Astăzi la ora 15:00 Guvernul vrea moratoriu pe angajări! Proiectul sub numărul 21 de pe agenda Guvernului de astăzi vine să distrugă Autoritățile Publice Locale. Se vrea moratoriu privind încadrarea personalului în instituțiile/autoritățile publice și în Casa Națională de Asigurări Sociale în funcțiile vacante înregistrate la data de 30 noiembrie 2021.

Este o batjocoră față de toți primarii. Dar cine să lucreze, v-ați întrebat. Ați angajat în funcții doar oameni și rude care convin vouă. Restul oamenilor ce să facă, să plece? Doar Primăria Chișinău are circa 2780 de locuri vacante, iar în toată Țara situația este și mai gravă. Pe lângă faptul că nu permiteți majorarea salariilor angajaților, acum îi trimiteți conștient și asumat să caute de muncă peste hotare”, a declarat Ceban.

Guvernul nu a venit nicio reacție la aceste acuzații.

In this article