VOTAT: Contractul între Primăria Chișinău și Țînțăreni, cu privire la depozitarea gunoiului a fost semnat pentru o perioadă de 3 trei ani

Acordul adiţional la Contractul de Societate Civilă între Primăria municipiului Chişinău, Primăria comunei Ţînţăreni, raionul Anenii Noi și Întreprinderea Municipală Autosalubritate ce prevede evacuarea deşeurilor menajere solide din...

Acordul adiţional la Contractul de Societate Civilă între Primăria municipiului Chişinău, Primăria comunei Ţînţăreni, raionul Anenii Noi și Întreprinderea Municipală Autosalubritate ce prevede evacuarea deşeurilor menajere solide din capitală – a fost semnat pentru o perioadă de 3 trei ani şi votat astăzi în CMC.

Despre aceasta a anunțat primaru general Ion Ceban, după aproximativ jumătate de an de negocieri ale executivului primăriei Chișinău.

„Aseară târziu am reuşit să ajungem la un numitor comun cu administraţia comunei Ţînţăreni, iar contractul respectiv a fost votat de consilierii comunei. Anterior acest document era semnat pentru un an de zile, noi am reuşit să negociem un document strategic pentru municipiul Chişinău pentru o perioadă de 3 ani înainte.

Amintesc, timp de un an și jumătate Primăria Chișinău a realizat în Țînțăreni proiecte care au fost promise încă din anul 2010 şi a respectat toate angajamentele prevăzute în Contractul de Societate Civilă în raport cu localitatea.

Ne-am implicat la maximum în dezvoltarea infrastructurii comunei, cât și la amenajarea poligonului de deșeuri. A fost construită Stația modernă de tratare a levigatului, a fost procurat un compactor care permite menținerea poligonului, a fost construit drumul și digul de protecție, plantaţi arbori, etc”, a declarat Ceban.

Ceban spune că de asemenea, au fost reparate unele străzi, au fost construite stadioane multifuncţionale, terenuri de joacă şi la școală s-a intervenit cu mai multe lucrări.

Primarul a punctat că poligonul de deşeuri de la Ţînţăreni este singurul de acest fel din ţară, adaptat şi amenajat de către municipiul Chişinău pentru depozitarea deşeurilor.

In this article