Antreprenorii moldoveni, susținuți financiar de stat și UE pentru inițierea sau dezvoltarea afacerilor

44 de noi companii din Republica Moldova vor primi finanțare din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în dezvoltarea, modernizarea, digitalizarea sau ecologizarea afacerilor pe...

44 de noi companii din Republica Moldova vor primi finanțare din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în dezvoltarea, modernizarea, digitalizarea sau ecologizarea afacerilor pe care le dețin.

Din numărul total de noi beneficiari, 17 activează în mediul rural, iar 27 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, 15 afaceri sunt gestionate de tineri și 15 de femei.

Astfel, antreprenorii vor accesa granturi de la 200.000 lei până la 2 milioane lei prin intermediul Programelor de stat – Start pentru Tineri, Programul de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+2, Transformare digitală, Ecologizarea IMM  și Retehnologizare și Eficiență Energetică. Suma totală a finanțarii nerambursabile constituie circa 19 milioane lei.

Investițiile care urmează a fi făcute vor fi direcționate pentru achiziționarea echipamentelor și utilajelor, a instalațiilor de valorificare a surselor de energie alternativă, înlocuirea echipamentelor curente cu altele mai performante, stație de epurare a apelor uzate, instalarea sistemului de filtrare a aerului, sistem de reciclare a apei și altele.

Dumitru Pîntea, directorul ODA a informat antreprenorii cu cele mai noi inițiative guvernamentale privind susținerea accesului la finanțare, îndemnându-i să aplice și la alte instrumente de suport antreprenorial pentru a  dezvolta afaceri sustenabile.

De asemenea, reprezentanții ODA, au informat antreprenorii cu cele mai recente inițiativele guvernamentale și europene privind susținerea accesului la finanțare, îndemnându-i să aplice și la alte instrumente de suport în afaceri pentru a deveni sustenabili pe piață.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
In this article