Două aeroporturi din Moscova şi-au suspendat zborurile din cauza dronelor

Aeroporturile Domodedovo şi Vnukovo din Moscova şi-au suspendat operaţiunile timp de peste două ore şi jumătate joi dimineaţă, din motive de securitate, a anunţat Rosaviaţia, agenţia federală a...

Aeroporturile Domodedovo şi Vnukovo din Moscova şi-au suspendat operaţiunile timp de peste două ore şi jumătate joi dimineaţă, din motive de securitate, a anunţat Rosaviaţia, agenţia federală a aviaţiei civile din Rusia, potrivit EFE.

Închiderea temporară a acestor două aeroporturi, situate la sud de capitala rusă, a coincis cu doborârea de către apărarea antiaeriană rusă a două drone care se îndreptau spre Moscova, transmite breakingnews.md cu referire la Digi24.ro.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat pe Telegram că unul dintre aparate a fost doborât în regiunea Kaluga, la aproximativ 200 de kilometri sud de capitala rusă, iar celălalt pe şoseaua de centură, la aproximativ 50 de kilometri de Moscova, în districtul Odinţovo.

Potrivit Rosaviaţia, în intervalul de timp în care cele două aeroporturi au fost închise, zece aeronave au fost redirecţionate către alte terminale aeriene.

Atacurile cu drone asupra capitalei ruse au avut loc cu o anumită regularitate în ultimele săptămâni. „Războiul revine treptat pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut just”, a avertizat preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski la 30 iulie.

Rusia a afirmat mai devreme joi că a doborât 13 drone ucrainene, dintre care 11 în apropiere de Crimeea (anexată) şi două care se îndreptau spre Moscova, într-un moment în care teritoriile controlate de Rusia sunt ţinta unor atacuri tot mai frecvente, notează AFP.

In this article