Angajații rezidenților parcurilor IT vor putea munci de la distanță, inclusiv din afara Republicii Moldova

Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova fie din afara țării. Acest lucru va fi expres stipulat...

Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova fie din afara țării. Acest lucru va fi expres stipulat în lege. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației și îl va prezenta spre dezbateri în plenul Parlamentului.  

Proiectul mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun în mare parte utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă, deocamdată, nu beneficiază de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Printre activitățile noi se numără cele de post-producție cinematografică, video și de programe de televiziune, limitate la anumite servicii; activități de realizare a înregistrărilor audio și activități de editare muzicală; unele activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Pentru lectura a doua ar putea fi efectuate anumite ajustări privind genurile de activitate.

In this article