Un rus a fost amendat pentru că a povestit pe Instagram că l-a visat într-o noapte pe Zelenski

Un tribunal din orașul siberian Chita l-a amendat pe un blogger pentru că a povestit pe Instagram că a avut un vis în care a apărut și președintele...

Un tribunal din orașul siberian Chita l-a amendat pe un blogger pentru că a povestit pe Instagram că a avut un vis în care a apărut și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Tribunalul Districtual Central a transmis pe 12 decembrie că a stabilit pentru Ivan Losev o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 470 de euro, după ce l-a găsit vinovat de discreditarea forțelor armate ale Rusiei, potrivit Meduza.

Losev a declarat pentru RFE/RL că decizia instanței a fost pronunțată pe 8 decembrie și a numit cazul împotriva lui un semn de „idioțenie”, mai cu seamă că hotărârea a fost luată fără ca el să fie audiat, pentru că nu a fost citat în timp util.

Losev a fost amendat din cauza unei postări pe Instagram din data de 23 septembrie, la două zile după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat mobilizarea militară parțială pentru războiul din Ucraina.Atunci, sute de mii de ruși, majoritatea bărbați, au fugit din țară.

În postarea de pe Instagram, Losev a povestit că a fost mobilizat și a fost capturat împreună cu alți soldați ruși de forțele armate ucrainene conduse de președintele Volodimir Zelenski.

„Soldații ucraineni s-au repezit înăuntru și ne-au legat pe toți urmând să ne împuște. Și în acel moment, Zelenski trece pe lângă mine și spune: „Oh, ți-am văzut poveștile pe Instagram.Slavă Ucrainei!”, iar eu îi răspund: „Slavă eroilor!”, iar el spune „Ei bine, dă-i drumul ăstuia și împușcă-i pe toți ceilalți”. Și apoi stăm împreună, urmărim toate astea și îi spun „Pot să fac un selfie cu tine?” și el spune „Poți””, a povestit Losev visul în postarea de pe Instagram.

Losev a declarat că Centrul Regional Anti-Extremism i-a transmis că a găsit cel puțin șase motive pentru a lansa o anchetă administrativă în postarea sa.

„Nici măcar nu-mi pot imagina că un ofițer al Serviciului Federal de Securitate a luat în serios povestea mea despre cum l-am văzut pe Zelenski în vis! Este o idioțenie absolută”, a spus Losev.

 

In this article