Angajații din transportul public din Germania vor intra în grevă

Sindicatul german Verdi a anunțat că pe 2 februarie va începe o grevă a lucrătorilor din transportul public în toate landurile țării, cu excepția Bavariei. Potrivit Verdi, se...

Sindicatul german Verdi a anunțat că pe 2 februarie va începe o grevă a lucrătorilor din transportul public în toate landurile țării, cu excepția Bavariei.

Potrivit Verdi, se așteaptă ca peste 90.000 de lucrători din peste 130 de companii germane care operează autobuze, tramvaie și metrouri să se alăture grevei.

Verdi spune că volumul de muncă al lucrătorilor din transportul public din Germania continuă să crească și că există un deficit de personal,

La începutul lunii decembrie, sindicatul a început negocierile privind reexaminarea condițiilor de muncă, cerînd o reducere a orelor de lucru săptămînale cu compensare integrală a salariului, schimburi mai scurte, perioade de odihnă mai lungi, mai multe zile de sărbătoare sau libere suplimentare.

“În unele contracte colective, de exemplu, cerem reducerea orelor de lucru săptămînale cu compensare salarială integrală; vorbim de săptămîna de lucru de 35 de ore”, a precizat Verdi.

Acesta a precizat că unii transportatori au între 20% și 30% dintre funcții vacante. Greva nu va afecta trenurile interurbane și regionale ale Deutsche Bahn, ai căror lucrători au intrat în grevă săptămîna trecută.

In this article