Explozie puternică într-un bloc de apartamente din Rotterdam

O explozie devastatoare a zguduit un complex de apartamente din orașul olandez Rotterdam, luni seară, soldată cu trei persoane dispărute și un rănit. Incendiul declanșat în urma deflagrației...

O explozie devastatoare a zguduit un complex de apartamente din orașul olandez Rotterdam, luni seară, soldată cu trei persoane dispărute și un rănit. Incendiul declanșat în urma deflagrației continuă să facă ravagii, iar pompierii depun eforturi pentru a-l stinge. Potrivit presei locale, accesul în clădirea afectată este încă restricționat din cauza flăcărilor.

Autoritățile au mai declarat că operațiunile de căutare și salvare sunt îngreunate inclusiv din cauza unei conducte de gaz care trebuie închisă pentru a reduce riscurile suplimentare. Acest proces întâmpină dificultăți din cauza infrastructurii afectate și a cantității considerabile de apă utilizată în eforturile de stingere a incendiului.

„O mașină care era parcată pe stradă a fost aruncată în aer și știm că 44 de apartamente sunt atât de avariate încât locuitorii nu se vor putea întoarce acasă în viitorul apropiat”,  a declarat un purtător de cuvânt al consiliului regional de siguranță pentru Telegraaf.

În acest moment, cauza exactă a exploziei rămâne necunoscută, iar autoritățile vor demara o anchetă amănunțită după ce incendiul va fi stins complet.

In this article