Ambasadorul rus la Washington, amenințare directă după vizita lui Zelenski în SUA

Sprijinul oferit de americani președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în capitala federală a SUA, duce la o escaladare cu “consecinţe greu de prevăzut”, a declarat ambasadorul rus...

Sprijinul oferit de americani președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul vizitei sale în capitala federală a SUA, duce la o escaladare cu “consecinţe greu de prevăzut”, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, potrivit agenției EFE, citată de Agerpres

“În pofida avertismentelor noastre, la Kiev vor fi trimise sisteme de rachete antiaeriene Patriot”, a afirmat diplomatul rus, potrivit unei declaraţii difuzate de agenţia oficială rusă TASS pe tema anunţului făcut de Washington privind furnizarea către Ucraina a acestui tip de armament. Antonov a subliniat că, la toate nivelurile, Rusia şi-a reiterat “apelurile la bun simţ şi a subliniat că acţiunile provocatoare ale SUA conduc inevitabil la o escaladare cu consecinţe greu de imaginat”.

“Astfel, suscită o profundă preocupare dezbaterile privind o ipotetică furnizare către ucraineni a rachetelor ATACMS şi a dronelor cu rază mare de acţiune”, a menţionat Anatoli Antonov, referindu-se la un tip de armament capabil să atace obiective pe teritoriu rus cerut de Ucraina şi care până acum i-a fost refuzat. El a declarat totodată că “vizita în stil hollywoodian” a lui Zelenski la Washington “a confirmat definitiv că declaraţiile conciliante ale administraţiei (SUA) cu privire la lipsa sa de interes de a intra într-o confruntare cu Rusia nu sunt decât vorbe goale”.

“În zgomot de aplauze şi cu zâmbete sarcastice s-a declarat de fapt nevoia de a continua ‘războiul pentru putere’ împotriva ţării noastre, până la victoria totală asupra noastră”, a mai spus Antonov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a fost ovaționat în timp ce se adresa Congresului SUA, promițând că națiunea sa „nu se va preda niciodată” și că nu va exista „niciun compromis” în încercarea de a pune capăt războiului cu Rusia. Zelenski a fost întâmpinat cu aplauze în picioare când a intrat în sală pentru a rosti „discursul său către americani”, în Coongresul SUA.

„Împotriva tuturor scenariilor sumbre și sumbre, Ucraina nu a căzut. Ucraina este în viață. Am învins Rusia în bătălia pentru mințile lumii”, a spus Zelenski. El a promis că nu va exista „niciun compromis” în încercarea de a pune capăt războiului și a promis că Ucraina „nu se va preda niciodată”. Volodimir Zelenski a declarat că ajutorul acordat Ucrainei „nu este o caritate”, ci o investiție în securitatea globală și democrație. El a spus că acest conflict a arătat cum este testată democrația la nivel mondial și că rezultatul acestuia va modela lumea pentru generații întregi.

„Această luptă va defini în ce lume vor trăi copiii și nepoții noștri și apoi copiii și nepoții lor”, a spus liderul de la Kiev, care a prezentat apoi Congresului SUA un steag care i-a fost dăruit de apărătorii orașului Bakhmut, aflat pe linia frontului, pe care l-a vizitat marți. Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, i-a dăruit lui Zelenski un steag american împăturit și înrămat, care a fluturat deasupra Capitoliului mai devreme în cursul aceleiași zile. Anterior, președintele Joe Biden a declarat că SUA vor continua să sprijine Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei „atât timp cât va fi nevoie”. În cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă, el a subliniat continuarea sprijinului militar și, stând la un podium alături de Zelenski, a adus un omagiu „dragostei de țară și determinării de neclintit a ucrainenilor de a-și alege propria cale”.

Sursa: observatornews.ro

In this article